Om FOLSweden

Football Online League Sweden, mer känt som FOLSweden, är Sveriges största community för virtuellt fotbollsspelande med inriktning mot FIFA-serien. Via vår hemsida, FOLSweden.se, driver vi ett ligaspel där det på FIFA15 i snitt har varit över 100 aktiva spelare per säsong och där det i nuvarande stund är 80 spelare på FIFA16. Utöver diverse tävlingar fungerar FOLSweden även som ett community med ett aktivt forum och en stor, öppen IRC-chatt(#FOLSweden @Quakenet).

Fyra gånger om året står FOLSweden värd för den största svenska online-tävlingen i FIFA – nämligen Cashligan. Tävlingsreglerna är exakt de samma som gäller vid stora, internationella evenemang och konkurrensen är stentuff då i princip hela svenska FIFA-eliten deltar. FOLSweden samarbetar även med den svenska FIFA-rankingen, som bevakar de stora tävlingarna och ger de svenska spelarna rankingpoäng efter sina prestationer i dessa!

Ett mycket populärt inslag som är synonymt med FOLSweden är det stora ligaspelet på hemsidan. Ligan spelas över fem-sju säsonger per år, där varje säsong pågår i drygt en månad. Innan varje säsong så sker ett lagval, där varje spelare får välja ett unikt lag som sedan ingen annan får spela med. Ligan är i sin tur uppdelad i olika divisioner, precis som ett ligasystem i den verkliga fotbollen, med tillhörande kvalspel samt upp- och nedflyttning mellan säsongerna. Utöver ligan hålls det regelbundet i vänskapscuper med olika teman. Ibland delas det även ut priser i dessa cuper till de som presterar bäst!