Sport och utomhusaktiviteter året runt – en möjlighet efter studenten

Det finns många olika sätt att fira studenten och många roliga minnen uppstår under denna intensiva och spektakulära tid. Studenten händer bara en gång i livet och den kan innebära en salig blandning av vänner, skolarbete och framtidsdrömmar.

Äntligen står världen öppen och många möjligheter väntar runt hörnet. Vissa väljer att fortsätta studera och intar någon av stadens eller landets universitet medan andra väljer andra vägar och mål. Kanske just din dröm har varit utomhusaktiviteter, genom sport, naturliv eller något helt tredje. I en tid där många aktiviteter digitaliseras och blir skärmbaserade kan det vara viktigt att prova andra fysiska aktiviteter. Utomhus är till exempel ett utmärkt ställe att börja.

Kanske du till och med gärna vill ut och resa och prova andra kulturer och klimat för att möta nya utmaningar. Eller är du gym- tjejen eller killen som gärna utövar sport under dina vakna timmar på dygnet? Vilken tur, då är det bara att sätta igång, oavsett om det är lagsport eller individuell sport.

Studentmössan ett fint ungdomsminne

Studenten händer som sagt bara en gång i livet, då kan det vara tryggt att satsa lite extra på rätt prylar, och lägga tid och pengar på rätt medel. Studentmössan är kanske våran viktigaste pryl i studentfirandet. Här finns det många traditioner förbundet med studentfirande.

Oavsett om du eller din familj gärna vill följa traditioner eller om ni vill skapa nya så kan ni gå in på CL Seifert sida för att hitta rätt mössa. Här finns ett varierat och rikt sortiment av studentmössor med vikt på att ge er en så bra student som möjligt.

Carl Ludvig Seifert var en skräddare som under andra halvan av 1800-talet kom till Köpenhamn utan vare sig pengar eller andra ägodelar. Genom ihärdigt sparande och en stark envishet kunde Carl Ludvig börja producera studentmössor.

Nu ungefär ca 150 år efter har den samma man fått en mössa namngiven efter sig. Välj mellan Royalmössan, Kungamössan, Basmössan eller varför inte den Organiska mössan? Kanske du är född vinnare och inte nöjer dig med något mindre än en Royalmössa, då inskaffar du den enkelt i webbshoppen. En riktig vinnare på löpbanan, i terrängen, på hinderbanan ja de inskaffar en vinnande attityd redan på studentfesten.

Bekväma och praktiska kläder och prylar

Efter studenten när du är i full gång med att planlägga kommande år som fri ungdom innan vuxenlivet kryper sig närmare är det viktigt att skaffa rätt utrustning för utomhusaktiviteter. På nätet kan man hitta många spännande och praktiska produkter.

Även om komfort inte står överst på din lista så är det något som kommer underlätta dina utomhusaktiviteter och utforskandet av nya platser och rutiner. Få koll på din basgarderob och eventuellt nödvändiga prylar. Till exempel är oömma kläder a och o vid strapatser utanför cityliv och ett par byxor eller shorts med fickor kan vara praktiskt.

En jacka eller väst med förvaring av diverse småprylar även bättre. Kanske du gillar fotografering och gärna bär runt på en kamera med tillbehör? Då finns det bra utrustning för säker och praktisk förvaring. Det kan vara svårt att lista ut vad just du kommer behöva när du beger dig ut på dina första äventyr därför är det verkligen bra tips att höra med andra med mer erfarenhet eller leta dig fram på nätet och kolla vad olika sidor har för grundläggande tips.

Vandrartur i Alperna eller skidresa i USA

Det finns många märken och brands som specialiserar sig på friluftsliv och sport. Ta reda på vilka som fungerar bäst för just dig. Kanske du inte gillar rådande sporttrend och hellre köper vardagliga kläder som har en mer praktisk karaktär.

Det fungerar naturligtvis också. När du har skaffat de rätta kläderna så gäller det att hitta rätt resa för dig. Äventyr och camping är populärare än någonsin efter gymnasieåren. Det mesta utanför hemmets trygga ramar kan uppfattas äventyrligt och ibland behöver man heller inte åka så långt.

Med STS alpresor kan man bland annat hitta spännande vandrar- och skidresor där du kan utforska helt nya världar med trygga ramar. STS alpresor arrangerar skidresor till många olika orter i Alperna och USA, men även vandringsresor under sommarhalvåret.

På skidresorna har du dessutom snögaranti på samtliga orter. Se till att njuta tiden efter studenten på ditt sätt och på bästa sätt. Träffa nya vänner och skaffa nya kulturella erfarenheter under dina vistelser och drömdestinationer. Vem vet kanske du träffar nya kärleken eller din nya arbetskollega på dina resor. Eller framtida samarbetspartner. Man lever bara en gång och efter gymnasiet är perfekt tid för att prova friheten och skapa minnen för livet.

Livet efter studenten

För några personer är tiden efter studenten den bästa någonsin, för andra kan det verka som en förvirrande tid, där det kan kännas svårt att hitta rätt och veta vad man vill. Kanske det är bästa att bara prova sig fram i olika riktningar och efterhand bli mer målinriktad när saker och ting verkar falla på plats.

Gillar du äventyr och vet precis vart du är på väg, så varför inte bara ta för dig och se vad som kommer. Andra kanske hellre väljer att följa de saker som uppstår under vägen och ser de möjligheter som kommer på vägen.

Man ångrar bara det man inte gjorde är det några som säger. Det är helt normalt att oroa sig för framtiden, det gäller nog mest om att hitta verktyg som kan hjälpa dig att komma vidare när det känns som du kört fast. Studenten blir till ett minne blott och vips så är du vuxen och har skapat dig ett helt eget liv. Så otroligt spännande och läskigt på en och samma gång.

I framtiden när du tänker tillbaka på studenten och kanske kollar på gamla bilder, kan du vara lycklig och glad för att just du fick chansen att bära snyggaste CL Seifert studentmössa, och att du firade tillsammans med familj och vänner. Låt studenttiden och därefter ta plats i ditt liv. Tillsammans med vänner och familj kan de blir hur bra som helst